AnaSayfa > Güncel > EREĞLİ'NİN KURTULUŞ GÜNÜNE İLGİSİZLİK..

EREĞLİ'NİN KURTULUŞ GÜNÜNE İLGİSİZLİK..

Karadeniz Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı. Kutlamalara halkın ilgi göstermemesi dikkat çekti..

18.Haziran.2015 Perşembe 17:27
A A

Atatürk Anıtı önünde tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Ereğli’nin Türk tarihinde kendisini kurtaran ilk ilçe ünvanına sahip olduğunu belirtti. 18 Haziran 1920 tarihinin önemine dikkati çeken Uysal konuşmasında, “4 Bin 500 yıllık şanlı bir tarihe sahip olan ve on günde işgalden kendisini kurtaran ilk ilçe olarak Türk tarihinde ayrı bir yer edinen İlçemiz için 18 Haziran 1920 tarihi büyük önem taşımaktadır. Bizler Ereğli Belediyesi olarak tarihi mirasımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkacağız. Tarihi şereflerle dolu bu kentte yaşamaktan gurur duyan bizler, Nimet Hocaları, Recep Kâhyaları, şanlı tarihe imza atan ve bu uğurda şehit düşen büyüklerimizi unutturmayacağız. Gelecek nesiller, böylesine büyük tarihi değerlere sahip olmaktan gurur duymalı, bu şanlı tarihe ve Ereğli’mize sahip çıkmalıdır. İlçenin Belediye Başkanı olarak bu konuda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güvenim tamdır” dedi.

Tören ilçede düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Kaymakamlık Toplantı Salonunda verilmesiyle sona erdi. Törene, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, siyasiler, kurum amirleri, öğrenci, öğretmenler katıldı. Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında TCG Karadeniz Ereğli Karakol Gemisi, Bozhane Limanında halkın ziyaretine açıldı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölümü nedeniyle ülkede 3 gün yas ilan edilmesiyle tören kapsamındaki bazı eğlenceli programlar iptal edildi. Kurtuluş günü kutlamalarına halkın her yıl ilgisiz kalması ve bunu değiştirecek bir çalışmanın yapılmaması da gözlerden kaçmıyor.

Yorumlar
YORUM EKLE

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan kdzereglihaberci.com sorumlu tutulamaz.

Henüz yorum yapılmamış.

Bu kategorideki diğer haberler